Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Προϊόντα για το Σάββατο 30 Μαρτίου



Φίλες και φίλοι, μέλη του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς
Ξεκινούν οι παραγγελίες για το Σάββατο 30 Μαρτίου. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε έως και την Πέμπτη.
Ώρα και τόπος παραδόσεων: 11.00-13.00 στην πλαζ της Αρετσούς.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Προϊόντα για το Σάββατο 23 Μαρτίου



Φίλες και φίλοι, μέλη του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς
Ξεκινούν οι παραγγελίες για το Σάββατο 23 Μαρτίου. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε έως και την Πέμπτη.
Ώρα και τόπος παραδόσεων: 11.00-13.00 στην πλαζ της Αρετσούς.

Ευχαριστούμε
Η συντονιστική ομάδα

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης της επιτροπής κατοίκων Κέντρου,  της Πρωτοβουλίας Κατοίκων Τούμπας, της Συνέλευσης Γειτονιάς Καλλιδοπούλου-Μαρτίου, της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Σχ.Τυφλών-Φαλήρου-Ευζώνων, του Ανοιχτού Δικτύου και ομάδας παραγωγών τη Δευτέρα 25/2/13, ο Δήμος Θεσσαλονίκης καλείται να πάρει θέση για το κίνημα «απευθείας
διάθεσης προϊόντων».

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Παραγγελίες για το Σάββατο 16 Μαρτίου



Φίλες και φίλοι, μέλη του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς
Ξεκινούν οι παραγγελίες για το Σάββατο 16 Μαρτίου. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε έως και την Πέμπτη.
Ώρα και τόπος παραδόσεων: 11.00-13.00 στην πλαζ της Αρετσούς.
Η συντονιστική ομάδα και οι παραγωγοί έχουν ετοιμάσει μία αποκριάτικη έκπληξη, με σαρακοστιανά για το Σάββατο. 

Ευχαριστούμε
Η συντονιστική ομάδα

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Παραγγελίες για το Σάββατο 9 Μαρτίου



Φίλες και φίλοι, μέλη του Αγροτικού Παντοπωλείου Καλαμαριάς
Ξεκινούν οι παραγγελίες για το Σάββατο 9 Μαρτίου. Παραγγελίες μπορείτε να κάνετε έως και την Πέμπτη.
Ώρα και τόπος παραδόσεων: 11.00-13.00 στην πλαζ της Αρετσούς.
Ενημέρωση:
Τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που διατίθενται στο Αγροτικό Παντοπωλείο δεν έχουν υποστεί τη διαδικασία κερώματος. Συνιστάται λοιπόν η συντήρησή τους στο ψυγείο προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια ζωής τους.
Το κέρωµα της επιφάνειας των οπωροκηπευτικών προϊόντων αποτελεί µία μέθοδο επεξεργασίας που χρησιμοποιείται για ορισμένα προϊόντα, στα οποία περιλαµβάνονται τα εσπεριδοειδή, τα µήλα, οι πιπεριές και τα αγγούρια. Καθυστερεί τον ρυθµό απώλειας υγρασίας ενώ διατηρεί  την αφράτη υφή του και µπορεί να µεταβάλει την εσωτερική ατµόσφαιρα του προϊόντος. Εφαρµόζεται κυρίως λόγω του αισθητικού της αποτελέσµατος: το κερί γυαλίζει την επιδερµίδα και δίνει στα προϊόντα µία πιο λαµπερή όψη σε σύγκριση µε εκείνα που δεν έχουν δεχτεί κέρωµα. Ωστόσο, προβλήµατα ενδέχεται να εµφανιστούν σε περίπτωση χρήσης µη καταχωρηµένων παρασκευασµάτων ή σε περίπτωση που η επιδερµίδα καταναλώνεται από ανθρώπους ή δίδεται ως τροφή σε ζώα. Για κέρωμα συνήθως χρησιμοποιείται ΠΑΡΑΦΙΝΗ.
Υπάρχουν έρευνες Ενώσεων Καταναλωτών (π.χ. της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών Ιταλίας) που δείχνουν ότι τα χημικά εισχωρούν στο εσωτερικό του πορτοκαλιού εντός 15 έως 20 λεπτών, από την εφαρμογή τους. Επίσης, δεν έχουν το ίδιο άρωμα και γεύση με τα μη κερωμένα. Όσο και να τα πλύνουμε, δεν μπορούμε να απομακρύνουμε τα χημικά. Η πρακτική αυτή δεν εφαρμόζεται στα πιστοποιημένα βιολογικά πορτοκάλια.

Ευχαριστούμε
Η συντονιστική ομάδα